Ders İçerikleri (Biyoteknoloji Yüksek Lisans)

DERS İÇERİKLERİ

BTEC507 BİYOTEKNOLOJİNİN TEMELLERİ 1

Bu derste öğrencilere biyoteknolojinin farklı alanlarının temelleri aktarılır. Gıda, bitki, çevre biyoteknolojisi, endüstriyel microbiyoloji, biyoprosesler, rekombinant teknolojisi, farmaseötic biyoteknoloji, hesaplamalı teknikler, biyomateryaller gibi konular yetkin öğretim üyeleri tarafından tanıtılır.

BTEC508 BİYOTEKNOLOJİNİN TEMELLERİ 2

Bu ders  yeni biyoteknoloji’nin ilkeleri, rDNA teknikleri, doku kültürü, temel moleküler biyoloji,  nükleik asitlerin yapısı, gen mühendisliği DNA klonlama teknikleri, Rekombinant DNA teknolojisi, gen manipulasyonu prensipleri ve biyoteknolojide araştırma tekniklerini içerir.

BTEC510 YAŞAM BİLİMLERİNDE ETİK KONULAR

Yaşam bilimlerini felsefesi ve epistemolojisi, özellikle son biyoteknoloji pratikleriyle ilgili epistemolojik varsayımları ve temelleri incelenir. Yaşam bilimlerindeki etik sorunlar, genelde hayvan ve bitki biyoteknolojileri, özel olarak da GM tohumlar, transjenik hayvanlar, farmakogenetik ve farmakogenomik, kök hücre araştırmaları, klonlama, organizmaların patentlenmesi vb gibi konular ele alınır. Bütün bu pratiklerin etik boyutları, daha geniş toplumsal sonuçları ve çevresel etkileri ile ilişkileri göz önüne alınarak tartışılır. Ayrıca, araştırma etiği üzerinde durulur.

BTEC598 ARAŞTIRMA SEMİNERİ

Ders, öğrencinin danışmanının gözetiminde çalışmak istediği konuya yönelik olarak literatür çalışması, veri derleme, analiz etme ve sonuçları raporlayarak sunmayı kapsayan faaliyetlerden oluşur.

BTEC 585 BİYOSENSÖRLER

Biyosensörler modern biyoanalitik cihazlar olup, biyoloji, fizik, kimya, biyokimya ve mühendislik bölümlerinin biyolojik materyal ve sistemlerin özellikleriyle birleştirilmesi ile oluşan teknikleri içerir. Dersin amacı biyosensör geliştirmek üzere yapılacak çalışmalara temel oluşturacak bilgileri öğrencilere kazandırmaktır.